Stuur ons een WhatsApp
 • Zierikzee
  Met ruim 11.000 inwoners is Zierikzee de zevende stad van Zeeland. En iedereen die er ooit geweest is, zal het bevestigen... Deze actieve, levendige stad met haar indrukwekkende historische decor heeft een heel eigen, gezellige sfeer en ook nog eens heel veel te bieden.
  Zierikzee

Verborgen parel aan de Oosterschelde

 1. Zierikzee is de hoofdplaats van de gemeente Schouwen-Duiveland. Met haar ruim 11.000 inwoners is het een kleine stad, maar wel één met een grootse historie. Zierikzee heeft niet zonder reden de status beschermd stadsgezicht. In en rond het stadshart vind je meer dan vijfhonderd monumenten. Je kunt hier blijven genieten van pleinen, steegjes, de oude stadshavens en imposante gevels.


  Gecombineerd met een zeer divers winkelaanbod, knusse restaurantjes en gezellige terrassen maakt dit van Zierikzee een heerlijke plaats om te wonen.

 1. *
 1. *
 1. *
*

Heerlijk om te wonen en te (be)leven

 1. Het is heerlijk wonen, zo vlakbij het centrum van Zierikzee. Het hele jaar door is ‘t hier goed leven en is er voor jong en oud(er) altijd genoeg te doen. Vooral in de zonnige zomermaanden. Havendagen, gezellige markten, wielerwedstrijden en kermis.

  *
 1. *

  Winkelen...

  Zierikzee... een stad die gastvrijheid ademt. Je kunt er leuk shoppen, lekker eten, naar exposities gaan of in de zon op een terrasje hangen. Er zijn talloze boetiekjes, modezaken en fashion in de gezellige historische straatjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je kiezen uit een scala van supermarkten en ouderwetse speciaalzaken. Zoals je van een stad mag verwachten zijn de meeste winkels in Zierikzee geopend op koopzondagen en koopavonden op donderdag.

*

Voorzieningen van een grote stad

 1. Zierikzee is de afgelopen decennia meegegaan in de vaart der volkeren. Het voorzieningenpakket in deze stad doet weinig onder voor de grote steden.

   

  Een greep uit de aanwezige gezondheidszorg:

  • Ziekenhuis Adrz met vestigingen in Zierikzee, Goes en Vlissingen dat in nauwe samenwerking met Erasmus MC in Rotterdam garant staat voor de beste zorg
  • 3 huisartsenpraktijken, 6 tandartsen, 5 fysiotherapeuten, praktijken voor acupunctuur, psychotherapie, haptonomie

  Voor gezinnen met kinderen zijn volop voorzieningen in Zierikzee:

  • Diverse vestigingen voor crèches, kinderopvang en BSO
  • 9 openbare-, Christelijke- en Katholieke basisscholen
  • Pieter Zeeman scholengemeenschap voor VMBO, MAVO, HAVO en VWO onderwijs

  Andere scholen, voor voortgezet onderwijs, zijn uitstekend per bus bereikbaar in Goes met een reistijd van nog geen halfuur. Hier vindt je voor verschillende gezindten VMBO, HAVO, VWO, Atheneum en Gymnasium.

 1. *